dilluns, 8 de juliol del 2024

Acta del Jurat 4t concurs exposició d'escultura Mercat Abaceria

Text de l'Acta:

 

 

Reunit el jurat, composat per,

Patricia Cancelo Lorenzo

                                                                  Ramon Casalé Soler

José Antonio Asensio Fernández i

Enric Teixidó Simó

                                                                 

                                                        

i fetes les pertinents deliberacions sobre les obres presentades a la cuarta Exposició-Concurs d’escultura “Mercat de l’Abaceria Central”, d'acord amb les bases del certamen, ha decidit atorgar els següent PREMIS:

 

-Primer premi a l’obra “Tres tigres bajo la lluvia” de Morgana Sánchez Mancuso. La proposta ens trasllada d’una dimensió humana a un microcosmos que la autora sintetitza en una proposta de terracota amb peces múltiples. Allò que esdevé senzill,  de cop es transforma en una història singular i complexa, plena de poètica que s’apropa als elements naturals que deixen empremta. A través de l’absència ens transmet la presència. Es la empremta de la humitat i el moviment de l’aire.

 

-Segon premi a l’obra  “39°18'01.9"N  7°13'25.8"W” de Celeste Moreno de los Santos. El títol de l’obra de la Celeste Moreno ens trasllada a una ubicació que la autora sap perfectament on es troba però que l’espectador ha d’investigar, com si d’un tresor es tractés.

Voltant el perímetre de la peça, on els materials nobles com el ferro i la pedra -en un joc de textures i formes queden integrats-, podem intuir una metàfora que ens suggereix un lloc.  

Esperem descobrir aquest tresor.

 

-Tercer premi a l’obra “Brechas” de Judith Martí Luna. De la forma del cercle, que simbolitza el concepte d’infinit, a l’esquerda que ens transmet la idea de ferida o feblesa, intuïm una fermesa exterior que ens deixa veure la delicadesa interior amb una llum que travessa l’escultura.

Amb una impecable materialització tècnica la autora ens mostra una subtil asimetria perfectament compensada.

 

El Premi Patricia Cancelo es dona a l’obra “Hito” de Jaime Martínez Valero. Tal com indica el seu títol l’autor no només arriba a acomplir aquesta fita, si no que ho aconsegueix amb plenitud tècnica amb fermesa, seguretat i ordre. I ho fa mitjançant la representació visual d’una repetició de formes geomètriques on aquestes figures limiten els espais composant la idea de buit i de ple. També es juga amb els  dos materials diferents i amb el color, estructurant l’espai i afavorint la interacció de la peça i la llum.

 

-El jurat acorda donar els accèssits a les obres “174 Hertz” de Laura Cuervo Vila, a l’obra “Attenti al cane” de Armando Gaviglia, i a l’obra “Hito” de Jaime Martínez Valero.

 

 

Per últim el jurat acorda donar el Premi Facultat de Belles Arts, Universitat de Barcelona als tres primers premis i als tres accèssits:  

 

 

I per donar-ne fe, i àdhuc difusió els membres del jurat signen aquesta acta

A Barcelona, 28 de juny de 2024

 

 

 

 

Patricia Cancelo  Ramon Casalé    José Antonio Asensio   Enric Teixidó


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Actes amb les firmes. Falta la del crític d'art Ramon Casalé, per Covid 19, tot i que va exercir i consensuar els premis amb la esta de membres no va assistir al sopar on es va redactar l'acta.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada